Cikkek archívuma

Kérdezz-felelek a fagylalt fogyasztás élelmiszerbiztonsági vonatkozásairól

2013.04.22 20:12
A nyár bekövetkeztével egyre többször vágyunk valamilyen hűsítőre a nagy melegben. Legyen szó gyerekről vagy felnőttről, az egyik legkedveltebb nyári édesség a fagylalt és a jégkrém. Akár otthon készítjük el, akár utcai árusnál, vagy vendéglátó üzletben vásároljuk, néhány dologra érdemes...

8 élelmiszer-biztonsági jó tanács bevásárláshoz

2013.04.22 20:02
  8 élelmiszer-biztonsági jó tanács bevásárláshoz 1. Írja össze, mire van szüksége, vigyen magával elegendő bevásárlótáskát. Ha mélyhűtött terméket vásárol, ne hagyja otthon a hűtőtáskát sem! 2. Az alapanyagokat, élelmiszereket mindig megbízható helyről, üzletben, piacon szerezze be!...

Élelmiszerbiztonsági jótanácsok húsvéti bevásárláshoz

2013.03.21 18:14
  Élelmiszerbiztonsági jótanácsok húsvéti bevásárláshoz   • Bevásárlás előtt írja össze, mire van szüksége, és gondolja át, hol kívánja azt beszerezni. • Készüljön elegendő bevásárló bevásárló táskával, zacskóval, mélyhűtött termék vásárlásánál hűtőtáskával...

Élelmiszerbiztonsági jótanácsok húsvéti sütés-főzéshez

2013.03.21 18:06
  Élelmiszerbiztonsági jótanácsok húsvéti sütés-főzéshez Az ételkészítést úgy tervezze meg, hogy a hozzávalókat és az elkészült ételeket is biztonságosan tudja tárolni. • A húsvét klasszikus étele a főtt füstölt sonka. A sonka tárolása attól függ, milyet vásároltunk. A...

Élelmiszerbiztonsági jótanácsok húsvéti tojásfestéshez (forrás: https://www.nebih.gov.hu)

2013.03.21 17:51
  Élelmiszerbiztonsági jótanácsok húsvéti tojásfestéshez Tojásvásárlás Csak tiszta, friss, ép tojást vásároljon. A tojás dobozán a minőség-megőrzési idő feltüntetése kötelező. A lejárt szavatosságú tojást ne vásárolja meg. A közeli lejárati idejű termék esetén gondolja át, mikor,...

Irányárak

2013.03.16 12:11
     HACCP dokumentáció, higiéniai oktatás és helyszíni tanácsadás  Egység típusa Irányár kisebb gyorsbüfék, falatozók 30 000 Ft   éttermek, melegkonyhás vendéglátók 40 000...

HACCP - Ne hagyja magát átverni!!!!!

2013.02.23 13:45
  Mivel a HACCP dokumentációkészítés ma Magyarországon nem szakirányú végzettséghez kötött tevékenység, nagyon sokan hirdetik magukat ezzel a szolgáltatással. Sajnos a hirdetők fele azt sem tudja valójában, hogy mi is az a HACCP dokumentáció. A tapasztalat azt mutatja, hogy letöltenek egy...

Hasznos weboldalak

2013.02.22 22:33
Nemzeti Élelmiszerlánc Biztonsági Hivatal: https://www.nebih.gov.hu/ Jogszabálykereső: magyarorszag.hu ÁNTSZ: https://www.antsz.hu/ Országos Élelmezés- és Táplálkozás Tudományi Intézet: https://oeti.hu/ Országos Kémiai Biztonsági Intézet: https://www.okbi.hu/index.php/hu/kezdolap

Az élelmiszer vállalkozók által elkövetett leggyakoribb hiba! (Hogyan válhat az álom rémálommá!)

2013.02.02 22:05
Manapság ha nyitni szeretnénk egy élelmiszerboltot, éttermet, vagy sörözőt nem kell megvárnunk az illetékes hatóság szükséges engedélyeit. Egyszerűen csak besétálunk az adott település önkormányzatához, bejelentjük a tevékenységet, majd a bejelentés igazolásának kézhezvétele után már nyithatunk...

Kinek van szüksége HACCP dokumentációra?

2013.02.02 19:17
  AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS 852/2004/EK RENDELETE az élelmiszer-higiéniáról                                                         ...
Tételek: 1 - 10 ból 11
1 | 2 >>