Cikkek archívuma
Kérdezz-felelek a fagylalt fogyasztás élelmiszerbiztonsági vonatkozásairól
2013.04.22 20:12
A nyár bekövetkeztével egyre többször vágyunk valamilyen hűsítőre a nagy melegben. Legyen szó gyerekről vagy felnőttről, az egyik legkedveltebb nyári édesség a fagylalt és a jégkrém. Akár otthon készítjük el, akár utcai árusnál, vagy vendéglátó üzletben vásároljuk, néhány dologra érdemes...
8 élelmiszer-biztonsági jó tanács bevásárláshoz
2013.04.22 20:02
8 élelmiszer-biztonsági jó tanács bevásárláshoz
1. Írja össze, mire van szüksége, vigyen magával elegendő bevásárlótáskát. Ha mélyhűtött terméket vásárol, ne hagyja otthon a hűtőtáskát sem!
2. Az alapanyagokat, élelmiszereket mindig megbízható helyről, üzletben, piacon szerezze be!...
Élelmiszerbiztonsági jótanácsok húsvéti bevásárláshoz
2013.03.21 18:14
Élelmiszerbiztonsági jótanácsok
húsvéti bevásárláshoz
• Bevásárlás előtt írja össze, mire van szüksége, és gondolja át, hol kívánja azt beszerezni.
• Készüljön elegendő bevásárló bevásárló táskával, zacskóval, mélyhűtött termék vásárlásánál hűtőtáskával...
Élelmiszerbiztonsági jótanácsok húsvéti sütés-főzéshez
2013.03.21 18:06
Élelmiszerbiztonsági jótanácsok
húsvéti sütés-főzéshez
Az ételkészítést úgy tervezze meg, hogy a hozzávalókat és az elkészült ételeket is
biztonságosan tudja tárolni.
• A húsvét klasszikus étele a főtt füstölt sonka. A sonka tárolása attól függ, milyet vásároltunk. A...
Élelmiszerbiztonsági jótanácsok húsvéti tojásfestéshez (forrás: https://www.nebih.gov.hu)
2013.03.21 17:51
Élelmiszerbiztonsági jótanácsok húsvéti tojásfestéshez
Tojásvásárlás
Csak tiszta, friss, ép tojást vásároljon. A tojás dobozán a minőség-megőrzési idő feltüntetése kötelező. A lejárt szavatosságú tojást ne vásárolja meg. A közeli lejárati idejű termék esetén gondolja át, mikor,...
Irányárak
2013.03.16 12:11
HACCP dokumentáció, higiéniai oktatás és helyszíni tanácsadás
Egység típusa
Irányár
kisebb gyorsbüfék, falatozók
30 000 Ft
éttermek, melegkonyhás vendéglátók
40 000...
HACCP - Ne hagyja magát átverni!!!!!
2013.02.23 13:45
Mivel a HACCP dokumentációkészítés ma Magyarországon nem szakirányú végzettséghez kötött tevékenység, nagyon sokan hirdetik magukat ezzel a szolgáltatással.
Sajnos a hirdetők fele azt sem tudja valójában, hogy mi is az a HACCP dokumentáció. A tapasztalat azt mutatja, hogy letöltenek egy...
Hasznos weboldalak
2013.02.22 22:33
Nemzeti Élelmiszerlánc Biztonsági Hivatal: https://www.nebih.gov.hu/
Jogszabálykereső: magyarorszag.hu
ÁNTSZ: https://www.antsz.hu/
Országos Élelmezés- és Táplálkozás Tudományi Intézet: https://oeti.hu/
Országos Kémiai Biztonsági Intézet: https://www.okbi.hu/index.php/hu/kezdolap
Az élelmiszer vállalkozók által elkövetett leggyakoribb hiba! (Hogyan válhat az álom rémálommá!)
2013.02.02 22:05
Manapság ha nyitni szeretnénk egy élelmiszerboltot, éttermet, vagy sörözőt nem kell megvárnunk az illetékes hatóság szükséges engedélyeit. Egyszerűen csak besétálunk az adott település önkormányzatához, bejelentjük a tevékenységet, majd a bejelentés igazolásának kézhezvétele után már nyithatunk...
Kinek van szüksége HACCP dokumentációra?
2013.02.02 19:17
AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS 852/2004/EK RENDELETE az élelmiszer-higiéniáról
...
Tételek: 1 - 10 ból 11